Eigen onderzoek

VO bovenbouw
HBO / WO
NT2

Er zijn verschillende mogelijkheden om op onderzoek uit te gaan, en elke leerling mag voor zichzelf een onderwerp kiezen. Bijvoorbeeld: jutten, zeehonden onderzoek, sloot, bodem, vogels kijken, toeristen onderzoek, sporen zoeken, schelpen zoeken, vissen.

Na het maken van groepjes met dezelfde onderwerpen, maakt elk groepje een onderzoeksplan. Dan gaan de groepen op pad om het onderzoeksplan uit te voeren. Na een paar uur komen ze terug naar het veldwerkcentrum en bereiden daar een tentoonstelling voor over hun onderwerp. Als de tentoonstelling plechtig is geopend, presenteren de leerlingen hun onderzoek aan de andere groepen. Het eigen onderzoek duurt een hele dag.

Microscopsich onderzoek

Leuke video's over de wadden bekijk je op de waddentube.