Eigen onderzoek

Beschikbaar op:
Texel
Vlieland
Terschelling
Ameland
Schiermonnikoog
Niveau:
BO bovenbouw
VO onderbouw
VO bovenbouw
HBO / WO
NT2

Er zijn verschillende mogelijkheden om op onderzoek uit te gaan, en elke leerling mag voor zichzelf een onderwerp kiezen. Bijvoorbeeld: jutten, zeehonden onderzoek, sloot, bodem, vogels kijken, toeristen onderzoek, sporen zoeken, schelpen zoeken, vissen.

Na het maken van groepjes met dezelfde onderwerpen, maakt elk groepje een onderzoeksplan. Dan gaan de groepen op pad om het onderzoeksplan uit te voeren. Na een paar uur komen ze terug naar het veldwerkcentrum en bereiden daar een tentoonstelling voor over hun onderwerp. Als de tentoonstelling plechtig is geopend, presenteren de leerlingen hun onderzoek aan de andere groepen. Het eigen onderzoek duurt een hele dag.Microscopsich onderzoek

Door een nauwe samenwerking tussen de Waddenzeeschool en de International Wadden Sea School (IWSS), zijn er ook internationale projecten en uitwisselings-mogelijkheden op deze website te vinden.

IWSS info

Een buitenprogramma mag niet ontbreken bij een bezoek aan een waddeneiland. Voor elk niveau is er ruime keus. Bijvoorbeeld een wadwandeling waar wordt verteld over het eilandgevoel, vuurtorens, schepen op zee, sterren, vleermuizen en jutten.