Natuurbeheer

Beschikbaar op:
Texel
Niveau:
BO bovenbouw
VO onderbouw
VO bovenbouw
HBO / WO
NT2

Dit praktische programma (de handen moeten uit de mouwen) begint met een inleiding en een discussie over de noodzaak en het nut van natuurbeheer. Hoe worden verschillende gebieden op Texel beheerd en waarom gebeurt dat zo?

In het veld wordt verteld over veilig gebruik van gereedschap en gaan we aan het werk. De werkzaamheden zijn afhankelijk van wat er op dat moment prioriteit heeft. Bijvoorbeeld het trekken van boompjes op de hei, het onderhouden van paden in de duinen of van ruiterpaden in het bos.

Door een nauwe samenwerking tussen de Waddenzeeschool en de International Wadden Sea School (IWSS), zijn er ook internationale projecten en uitwisselings-mogelijkheden op deze website te vinden.

IWSS info

Met plaatsing op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is de Waddenzee in 2009 erkend  als uniek natuurgebied op de wereld. Net zoals de Galapagos Eilanden, en het Great Barrier Reef.

Meer waddeninfo

Een buitenprogramma mag niet ontbreken bij een bezoek aan een waddeneiland. Voor elk niveau is er ruime keus. Bijvoorbeeld een wadwandeling waar wordt verteld over het eilandgevoel, vuurtorens, schepen op zee, sterren, vleermuizen en jutten.