Overleven in de natuur

BO onderbouw
BO bovenbouw
VO onderbouw

Je eigen hut maken valt niet mee!

De leerlingen verzamelen zich op een afgesproken plek in het bos. Aan de hand van actieve opdrachten bedenken de leerlingen in groepjes een overlevingsplan en proberen dit plan ten uitvoer te brengen. Zo gaan ze bijvoorbeeld hutten bouwen, eetbare planten verzamelen en drinkwater zoeken. Tijdens de opdrachten leren ze ook meer over hoe dieren nu eigenlijk overleven in het bos.

Beschutting tegen wind en regen