Het waddencentrum


Schiermonnikoog is een eiland met veel verschillende gezichten. De prachtige landschappen met de vele dieren en planten nodigen uit om het eiland verder te ontdekken!


Het bezoekerscentrum vormt voor die ontdekkingstocht een prima uitgangspunt. Scholen kunnen er terecht voor talloze activiteiten zoals het meedoen met excursies of het zelfstandig onderzoeken van het strand, het duin of de kwelder. Er zijn diverse veldwerkprogramma’s waarmee je zelf onderzoek kunt doen, alle benodigdheden zijn beschikbaar of te huur. Binnen in het centrum hebben we een veldwerkruimte met allerlei materialen zoals microscopen en binoculairs. We hebben een kleine natuurbibliotheek met een aantal naslagwerken, maar natuurlijk kun je met vragen ook bij onze medewerkers terecht! Ook eigen ideeën zijn welkom. Samen met de scholen kijken we of we die wensen zo goed mogelijk kunnen realiseren.


Het bezoekerscentrum is gratis toegankelijk voor scholieren. M.b.v. een verkenningstocht maak je kennis met 8 landschappen van het eiland in onze expositieruimte. Kijk voor meer informatie op onze website: activiteitenopschiermonnikoog.nl of bel: 0519-531641

“Schoolgroepen die op Schiermonnikoog komen, kunnen voor overnachting terecht op verschillende locaties. Een voor de hand liggende mogelijkheid is om op één van de kampeerboerderijen in de polder of op de camping net ten noorden van het dorp te logeren. Deze groepsaccommodaties zijn zeer geschikt voor grotere groepen, en zijn gemakkelijk te voet of op de fiets te bereiken. Voor een overzicht van de verschillende accommodaties, klik hier”.

Naar de VVV site

Met plaatsing op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is de Waddenzee in 2009 erkend  als uniek natuurgebied op de wereld. Net zoals de Galapagos Eilanden, en het Great Barrier Reef.

Meer waddeninfo

Een buitenprogramma mag niet ontbreken bij een bezoek aan een waddeneiland. Voor elk niveau is er ruime keus. Bijvoorbeeld een wadwandeling waar wordt verteld over het eilandgevoel, vuurtorens, schepen op zee, sterren, vleermuizen en jutten.