Vogeltrackers programma

Beschikbaar op:
Texel
Vlieland
Terschelling
Ameland
Schiermonnikoog
Niveau:
BO bovenbouw

Vogeltrackers programma

Dit trekvogelprogramma richt zich op trekvogels zoals de rosse grutto en het belang van het Nederlandse (wadden)kustgebied als tussenstop. Er is een speciaal lespakket met leskrant en de website vogeltrackers.nl ontwikkeld voor in de klas en ondersteuning van de docent.

Schoolklassen kunnen dit buitenprogramma boeken bij één van de aangesloten kustcentra. Zo kunnen de kinderen het leefgebied van de trekvogels aan den lijve ervaren. Het programma kunt u eenvoudig extra waarde en inhoud geven als u in de klas aandacht besteedt aan het thema trekvogels met behulp van de bijbehorende website en het lesmateriaal.Vogels kijken vanaf de dijk

Met plaatsing op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is de Waddenzee in 2009 erkend  als uniek natuurgebied op de wereld. Net zoals de Galapagos Eilanden, en het Great Barrier Reef.

Meer waddeninfo

Een buitenprogramma mag niet ontbreken bij een bezoek aan een waddeneiland. Voor elk niveau is er ruime keus. Bijvoorbeeld een wadwandeling waar wordt verteld over het eilandgevoel, vuurtorens, schepen op zee, sterren, vleermuizen en jutten.