Wad

VO bovenbouw
HBO / WO
NT2

De leerlingen lopen op de bodem van de Waddenzee. Soms is het nat, soms droog, soms is het stevig dan weer slikkig. Ze gaan op zoek naar leven op en in het wad. Er wordt aandacht besteed aan de bijzonderheid van het wad en aan de dieren die er leven: wadpieren, kokkels, garnalen, krabben enzovoort.
Op Schiermonnikoog maken de leerlingen eerst kennis met de kwelder.

Zoeken in het slik

Door een nauwe samenwerking tussen de Waddenzeeschool en de International Wadden Sea School (IWSS), zijn er ook internationale projecten en uitwisselings-mogelijkheden op deze website te vinden.

IWSS info

Leuke video's over de wadden bekijk je op de waddentube.