Randje Texel

Ontdekken van de natuur op de scheiding tussen zout en zoet water.

Brief met foto van Tx Tim. Themaplaat. Ontdek de rand van Texel via Google Streetview: de duinen, het strand, de Noordzee, de Waddenzee, en de dijk.

Wind laat dingen bewegen. De wind maakt de duinen. De duinen beschermen ons tegen de zee. Filmpje over Texel, werkblad en windspelletjes.

Welke dieren leven er in de Texelse duinen (en welke niet)? Filmpje met kijkopdracht. Verhaal met platen. Tekenen en plakken met zand.

Jutten op het strand naar afval en aanspoelsels van dieren en planten. Spelletje over dieren op het strand. Filmpje over het strand van Texel.

Zout water maken en proeven. Bloem in zout water en zoet water. Werkblad: Wat hoort bij zout water en wat hoort bij zoet water?

Creatieve meetopdracht: Wat is langer, de duinenrij aan de westkant van Texel, of de dijk aan de oostkant? En welke zeeduizendpoot?

Wat is er zo bijzonder aan de Waddenzee? Ontdek het zelf tijdens de Wadexcursie van Ecomare. Bekijk het filmpje en speel een spel.

Hoe zien de vogels Texel vanuit de lucht? Zelf een eiland maken, met alle verschillende landschappen die de leeringen op Texel zijn tegengekomen.

Duurzame leerlijn is mogelijk gemaakt door bijdrages van: