Tim eet op Texel

Eten is een energiebron. Hierbij zijn duurzame keuzes te maken.

Brief van Texelse Tim. Voorkennis over het thema activeren door middel van het maken van een groepstekening en het spelen van een reactiespelletje.

De leerlingen bakken zelf brood. Ze beelden vijf stappen in het productieproces van graan tot brood uit. Lekker opeten met Texels beleg!

Door het spelen van een renspel met hindernissen ontdekken leerlingen dat het soms veel tijd, geld en moeite kost voordat een product in de winkel ligt.

Je moet verschillende soorten voedsel eten om te kunnen bewegen en groeien. Leerlingen maken staafdiagrammen van wat ze gegeten hebben.

Wat eten dieren? Er zijn planteneten, vleeseters en alleseters. Aan de bek kun je vaak zien wat een dier eet. Foto-opdracht bij Ecomare.

Hoe kun je zorgen voor minder afval in de groene en de grijze bak? Weeg het afval in de klas. Afvalbakken knutselen en afval scheiden in het klein.

Maak met elkaar een echt Texels, duuzaam restaurant in de klas!

Duurzame leerlijn is mogelijk gemaakt door bijdrages van: