Klimaatverandering

Veranderingen in het klimaat en de effecten op de natuur.

E-mail van Texelse Tim. Waar is Tim bang voor? Filmpje over de watersnoodramp. Woordweb. Themaplaat en thematafel.

Klimaatverandering heeft iets met CO2 te maken. Filmpjes en proefjes waarbij leerlingen ontdekken wat CO2 is en hoe het in de lucht komt. Tekenopdracht.

Wat is klimaatverandering en het broeikaseffect en wat heeft het met CO2 te maken? Leerlingen zoeken informatie en maken een creatieve presentatie.

Filmpje en klassikale proefjes over de gevolgen van klimaatverandering. Creatieve opdracht: hoe gaat Texel eruit zien als de zeespiegel flink stijgt?

Via verschillende spellen wordt duidelijk wat belangrijke oorzaken van het verdwijnen van diersoorten zijn. Quiz over klimaatverandering op Texel.

Welke activiteiten van leerlingen en welk voedsel levert een bijdrage aan het broeikseffect? Hoe kunnen ze de uitstoot van CO2 verminderen?

Via een computervragenlijst bepalen de leerlingen hun eigen consumptieve voetafdruk op aarde.

Duurzame leerlijn is mogelijk gemaakt door bijdrages van:

Duurzame kalender groep 5-8

Maak ook gebruik van de duurzame leerlijn community op Yammer om vragen en informatie te delen.