VO bovenbouw

Tijdens het bezoek aan een waddeneiland gaan de leerlingen een eigen onderzoek uitvoeren. Dat kan biologisch van aard zijn, maar ook breder gericht. De leerlingen kunnen zich op school voorbereiden op dit onderzoek. Er is een lijst met idee├źn voor praktische opdrachten. Coastwatch is een speciaal project voor op het strand. Daarbij gaan leerlingen onderzoen doen naar afval, aanspoelsels en levende organismen. 

Klik voor meer informatie in het menu hiernaast.

  

Al de lessen voor de waddenzeeschool zijn voortgekomen uit een leerlijn over de wadden. Deze leerlijn sluit weer aan bij de kerndoelen van het VO.
Klik hier voor een pdf van de leerlijn VO.

Heb je een onderzoek met de Waddenzeeschool gedaan dan kun je het hier publiceren. Wij zorgen dat het een mooi plekje op de site krijgt!

Upload je onderzoek

Je kunt zelf filmpjes insturen voor op de site. Heb je een leuke film gemaakt tijdens je bezoek aan het waddengebied plaats 'm dan op YouTube en stuur ons de URL.

Stuur in!

Via de leskrant kunnen de leerlingen op een prettige manier zich voorbereiden op hun eigen onderzoek op een waddeneiland. De krant is gratis voor elke leerling te bestellen bij deelname aan de waddenzeeschool.

 Bekijk de krant