Leskrant

Voorbereiding op school

De eerste kennismaking met het project hebben de leerlingen in de klas. Met de leskrant en bijbehorende website bereidt de docent de leerlingen voor op het project. De leerlingen verdiepen zich in de ecologische aspecten (wat maakt het waddengebied zo speciaal?) en sociaal-economische aspecten (wie maakt er gebruik van het wad?) van het waddengebied en bereiden een onderzoeksopdracht voor.

Leskrant

Als een school zich heeft aangemeld voor het project, krijgt de school voor elke leerling een leskrant die gebruikt kan worden bij de eerste verkenning van het project. De leskrant laat de leerlingen kennismaken met verschillende visies op het waddengebied en ziet er aantrekkelijk uit met foto’s, cartoons en pakkende krantenkoppen.

De Waddenzeeschool krantHeb je een onderzoek met de Waddenzeeschool gedaan dan kun je het hier publiceren. Wij zorgen dat het een mooi plekje op de site krijgt!

Upload je onderzoek

Leuke video's over de wadden bekijk je op de waddentube.

Via de leskrant kunnen de leerlingen op een prettige manier zich voorbereiden op hun eigen onderzoek op een waddeneiland. De krant is gratis voor elke leerling te bestellen bij deelname aan de waddenzeeschool.

 Bekijk de krant