Coastwatch

Coastwatch is een uniek vakoverstijgend project over de kust en de zee voor het voortgezet onderwijs. Wat ligt er voor afval op het strand en waar komt dat vandaan? Welke dieren leven er eigenlijk in de Noordzee? Wat vind je daarvan terug op het strand? Het zijn maar een paar van de vragen die met het Coastwatchonderzoek beantwoord kunnen worden.

Scheepvaartspecialisten van Stichting De Noordzee gebruiken de afvalgegevens om aan te dringen op een goede afvalinzameling voor schepen. Want op zee gaat nog steeds veel te veel afval overboord.

Op zoek naar een inspirerend onderzoeksproject over kust en zee? Zoekt u invulling voor de maatschappelijke stage? Op zoek naar inhoud voor een vakoverstijgend project waaraan de hele school mee kan doen? Bij Coastwatch bent u aan het goede adres. Meldt u aan via de website: www.coastwatch.nlHeb je een onderzoek met de Waddenzeeschool gedaan dan kun je het hier publiceren. Wij zorgen dat het een mooi plekje op de site krijgt!

Upload je onderzoek

Leuke video's over de wadden bekijk je op de waddentube.

Ga je naar het strand op zoek naar schelpen? Klik dan op onderstaand zoekblad.De Waddenbieb is een online encyclopedie over de Waddenzee en de Noordzee. Wat je wilt weten vind je hier!

Bekijk de Waddenbieb