IWSS

De 'International WaddenSea School' is een samenwerkingsverband van de internationale waddencentra uit Duitsland, Denemarken en Nederland. Door leerlingen internationaal de wadden te laten beleven, waarbij natuur en cultuur centraal staan, wil de IWSS ervoor zorgen dat er een jonge generatie zal opgroeien met een 'grenzenloos' natuurbeeld. De IWSS is in 2003 opgericht door de 'Trilaterale Coƶperatie ter Bescherming van de Waddenzee' en verschillende natuurbeschermingsorganisaties waaronder het Wereld Natuur Fonds.

Schoolreizen met unieke leermomenten.
Op schoolreizen en veldexcursies leren leerlingen op verschillende manieren hun gezamenlijke natuurlijke en culturele achtergronden kennen. Ook leren ze de Waddenzee te bekijken in een internationale context. Een netwerk van natuurcentra langs de kust en op de eilanden van de Deense, Duitse en Nederlandse Waddenzee hebben een gevarieerd aanbod van interessante bestemmingen met verschillende activiteiten rondom de thema's landschap en omgeving, cultuur en geschiedenis en bescherming van de Waddenzee.


GeĆÆnteresseerd in het aanbod van de International WaddenSea School?
Bezoek de website: www.iwss.org

 Heb je een onderzoek met de Waddenzeeschool gedaan dan kun je het hier publiceren. Wij zorgen dat het een mooi plekje op de site krijgt!

Upload je onderzoek

Je kunt zelf filmpjes insturen voor op de site. Heb je een leuke film gemaakt tijdens je bezoek aan het waddengebied plaats 'm dan op YouTube en stuur ons de URL.

Stuur in!

Ga je naar het strand op zoek naar schelpen? Klik dan op onderstaand zoekblad.De Waddenbieb is een online encyclopedie over de Waddenzee en de Noordzee. Wat je wilt weten vind je hier!

Bekijk de Waddenbieb